ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Induction day teambuilding

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, οργανώσαμε στην κατασκήνωση Ranch το Induction program για τους 160 νέους σπουδαστές των part time & full time μεταπτυχιακών προγραμμάτων των τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού και Marketing & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα είχε δύο στόχους:

  1. Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους.
  2. Να τους βοηθήσει να εργάζονται ομαδικά.

Το πρόγραμμα στηρίχθηκε σε βασικές αρχές:

  • Οι συμμετέχοντες προσπαθούσαν να πετύχουν έναν απαιτητικό στόχο. Για να τα καταφέρουν όμως, είχαν μεγάλη άνεση χρόνου για να κάνουν επαναλαμβανόμενες προσπάθειες και να αξιολογούν, κάθε φορά, τα αποτελέσματα των σκέψεων – αποφάσεων – ενεργειών τους.
  • Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων είναι βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία αποτελεσματικών ομάδων. Και όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος υποστήριζαν αυτή τη διαδικασία, δίνοντας χρόνο στους συμμετέχοντες να μιλήσουν αρχικά για τον εαυτό τους, και μετά να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν τις ιδέες τους.

Έτσι, οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, ανέλαβαν ένα φιλόδοξο project: να κατασκευάσουν τα νέα κτήρια που θα στεγάσουν τα παραρτήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Η πρόκληση ήταν να τελειώσουν όλες τις επιμέρους εργασίες μέσα σε 3 μόλις λεπτά. Ένας στόχος που αρχικά φαινόταν ανέφικτος τελικά έγινε εφικτός, όχι γιατί κατάφεραν οι ομάδες να κάνουν τα ίδια πράγματα πιο γρήγορα, αλλά γιατί άρχισαν να σκέπτονται διαφορετικά και να εργάζονται πιο αποτελεσματικά.